Αρχική Σελίδα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ετήσια Προγράμματα MASTER OF SCIENCE (M.Sc.) in INSURANCE RISK MANAGEMENT (IRM) - Έναρξη: Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

MASTER OF SCIENCE (M.Sc.) in INSURANCE RISK MANAGEMENT (IRM) - Έναρξη: Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

altalt

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MASTER ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ALBA

Το ΕΙΑΣ υλοποιώντας ήδη εδώ και ένα έτος τη νέα του συνεργασία με το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, με την από κοινού δημιουργία ενός Master of Science (MSc) σε Insurance Risk Management (IRM), που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρατείνει την περίοδο εγγραφών μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 για τον δεύτερο κύκλο του μεταπτυχιακού αυτού προγράμματος από τον Μάρτιο 2016.

Θεωρούμε ότι η συνεργασία των δύο οργανισμών, του ΕΙΑΣ και του ALBA, είναι στρατηγικής συμμαχίας και έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και στην ακόμα καλύτερη σύνδεση των αποφοίτων με την ασφαλιστική αγορά εργασίας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
α) σε μεσαία και ανώτερα στελέχη που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ασφαλειών και χρειάζονται συστηματοποίηση των γνώσεων / δεξιοτήτων τους στη διαχείριση ασφαλιστικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα προσδοκούν την ανάπτυξή τους σε αποδοτικούς managers ασφαλιστικών εταιριών, και β) σε νέους πτυχιούχους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ασφαλιστική βιομηχανία και προσδοκούν την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την επιτυχημένη διαχείριση ασφαλιστικών υπηρεσιών και εταιριών στον κλάδο των ασφαλειών
 

 

ΟΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Τα στελέχη που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα αποκτούν μεθοδολογικά εργαλεία και αναπτύσσουν γνώσεις και δεξιότητες που τους βοηθούν: 

• να διαχειρίζονται αποδοτικότερα τα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.
• να λαμβάνουν διοικητικές αποφάσεις για την αποδοτικότερη διαχείριση των ασφαλιστικών προϊόντων / υπηρεσιών, των παραγωγικών τους πόρων και της λειτουργίας της εταιρίας τους.  
• να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις για την ανάπτυξη της εταιρίας τους στον ασφαλιστικό κλάδο.
• να αναπτύξουν διοικητικές δεξιότητες (managerial competencies) και να γίνουν ολοκληρωμένοι managers στον κλάδο των ασφαλειών.   

Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που δεν εργάζονται, προσφέρεται η μοναδική ευκαιρία να απορροφηθούν για να εργαστούν σε ασφαλιστικές εταιρίες μέσω 6μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης (internship).

 

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το 18μηνο αυτό μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι διάρκειας 364 ωρών διδασκαλίας, με 4ωρη διδασκαλία δύο απογεύματα την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη 18:00 -22:00). Κάθε δίμηνο διδάσκονται δύο πλήρη μαθήματα 28 ωρών το καθένα και ακολουθεί 3ωρη γραπτή εξέταση σε κάθε μάθημα. Η διδασκαλία των συνολικά 16 μαθημάτων ολοκληρώνεται σε 7 δίμηνα (από τις αρχές Μαρτίου 2016 έως τα τέλη τέλη Ιουνίου 2017).
Η διδασκαλία όλων των μαθημάτων γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Οι Αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές μέχρι  την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016. 

Έναρξη προγράμματος:  Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.

 

Αναλυτικές πληροφορίες του προγράμματος  (εγκύκλιος, περιεχόμενο μαθημάτων, αίτηση, δίδακτρα κ.α.)  

 

alt