Αρχική Σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Πρόσφατα Νέα ΔΩΡΕΑΝ Webinar: “Συνένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Αν όχι τώρα, πότε;” - 15/12/2014

ΔΩΡΕΑΝ Webinar: “Συνένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Αν όχι τώρα, πότε;” - 15/12/2014

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

alt                       alt                                     

Στοιχεία ΔΩΡΕΑΝ webinar

“Συνένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Αν όχι τώρα, πότε;”
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 18.00 – 20.00

                                                     Εισηγητής:  Νίκος Κλήμης
                                         Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Σε ποιους απευθύνεται το webinar
Σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κάθε κατηγορίας, σε φοιτητές/σπουδαστές ασφαλιστικών σπουδών και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Θεματολογία
• H Ελληνική ασφαλιστική αγορά σήμερα
• Η θέση της διαμεσολάβησης
• Ανάγκες που διαμορφώνονται
• Βασικές αρχές συνεργασιών
• Μορφές συνενώσεων και συνεργασιών
• Παράγοντες που επηρεάζουν τις συνεργασίες
• Κριτήρια λήψης αποφάσεων
• Απαραίτητα οικονομικά στοιχεία και μεγέθη
• Συγκριτικοί δείκτες
• Σχεδιασμός επόμενης μέρας
• Συμπεράσματα και προοπτικές

Κόστος webinar:  ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
                
Δηλώστε συμμετοχή 

Σκοπός του webinar
Οι αλλαγές που συντελούνται με ταχύτατους ρυθμούς, τόσο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, όσο και στο ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον εντός του οποίου αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα, υποχρεώνουν κάθε επαγγελματία να επαναπροσδιορίσει τη θέση του και να επανασχεδιάσει την περαιτέρω πορεία του.
Ο χώρος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δέχεται ακόμα περισσότερες πιέσεις και καθίσταται ορατός ο κίνδυνος της μη δυνατότητας επιβίωσης χιλιάδων επαγγελματιών, σε ένα δυσμενές και εχθρικό περιβάλλον. Χρειάζεται να ληφθούν άμεσες και δραστικές αποφάσεις και να ξεπεραστούν πρότυπα του παρελθόντος.
  

Αλλάζουν ή έχουν ήδη αλλάξει οι επιχειρηματικές σχέσεις, η συμπεριφορά των καταναλωτών, οι προθέσεις των εταιρειών, η νομοθεσία, τα ασφαλιστικά προϊόντα, οι διαδικασίες ασφάλισης, η τεχνολογία, ο τρόπος επικοινωνίας, οι απαιτήσεις της Εποπτικής Αρχής. Αλλάζει ο χάρτης των ασφαλιστικών εταιρειών, οι συσχετισμοί δυνάμεων, οι προτεραιότητες.
Ο χώρος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δεν μπορεί να παραμείνει αμετάβλητος. Αν δεν αλλάξει με πρωτοβουλία των ίδιων των διαμεσολαβητών, θα ξεπεραστεί από τα γεγονότα και θα απολέσει σημαντικό μέρος από τον ζωτικό χώρο ανάπτυξής του.

Όλες αυτές οι εξελίξεις θα αποτελέσουν αντικείμενα προσέγγισης του σεμιναρίου και ταυτόχρονα θα προταθούν λύσεις με κοινό παρονομαστή τη συνένωση δυνάμεων, τη δημιουργία συνεργειών και την εξασφάλιση θέσης στην αυριανή αγορά που ήδη δημιουργείται.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Εισηγητή
Ο Νίκος Κλήμης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Άνθρωπος της ασφαλιστικής αγοράς από το 1981, έχει εργαστεί σε διάφορες διοικητικές θέσεις σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες. Έχει εκπονήσει πλήθος μελετών και τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει στην εκπαίδευση, στην αρθρογραφία και στην ανάλυση των προβλημάτων της ασφαλιστικής αγοράς και ιδιαίτερα στις επιπτώσεις που επιφέρουν οι νομοθετικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, στις προοπτικές τους και στα εναλλακτικά μοντέλα συνενώσεων και συνεργασιών. Συγγραφέας του βιβλίου “Bancassurance. Θεωρητική Προσέγγιση και Μοντέλα Εφαρμογής”.

PROMO CARD ΝΙΚΟΣ ΚΛΗΜΗΣ