Αρχική Σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Πρόσφατα Νέα Mini MBA σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών - Έναρξη 4 Απριλίου 2016

Mini MBA σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών - Έναρξη 4 Απριλίου 2016

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

alt   alt

 

Λίγα λόγια για το Mini MBA

 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) συνεχίζει την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) μέσω της από κοινού δημιουργίας του προγράμματος Mini MBA. Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον και τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε η υλοποίηση του προγράμματος για πρώτη φορά το 2015, το ΕΙΑΣ επαναπροκηρύσσει για δεύτερη φορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Mini MBA, το οποίο αρχίζει την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.

   

Στο ευμετάβλητο περιβάλλον του σήμερα, η ανάγκη για την εκπαίδευση και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ως εκ τούτου, καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι η ανάπτυξη των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί αναγκαιότητα προκειμένου οι οργανισμοί να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να βγουν, όσο το δυνατόν, αλώβητοι από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που μαστίζει τη χώρα και τις επιχειρήσεις.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρει στους συμμετέχοντες έναν άρτια σχεδιασμένο και καινοτομικό κύκλο επτά εκπαιδευτικών ενοτήτων, από εξειδικευμένους καθηγητές τόσο από άποψη ακαδημαϊκής αριστείας όσο και πρακτικής εμπειρίας. Μέσω της χρήσης πρωτοποριακών μεθόδων διδασκαλίας και εργαλείων, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρει στους συμμετέχοντες πρακτικές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται των αναγκών της ασφαλιστικής αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τη μετάδοση σημαντικών γνώσεων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων, το πρόγραμμα στοχεύει και στην επιτυχή εφαρμογή των όσων θα διδαχθούν οι συμμετέχοντες.

 

Μέσω  του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:
• βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους και να κορυφώσουν τις επιδόσεις τους.
• κατανοήσουν, αναλύσουν και επιλύσουν σύνθετες καταστάσεις με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων.
• αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη δική τους προσωπικότητα και το εργασιακό τους προφίλ.
• επεκτείνουν τις εμπειρίες τους και να διευρύνουν τις προοπτικές τους, οι οποίες θα είναι ευεργετικές για την παραγωγή ιδεών σε τομείς της αρμοδιότητάς τους.
• διδαχθούν από μερικούς από τους πιο άρτια καταρτισμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές.
• διευρύνουν τα δίκτυά τους εντός και εκτός του οργανισμού.

 

Τα μαθήματα είναι ειδικά προσαρμοσμένα και επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν στον ασφαλιστικό τομέα. Η καινοτόμος μεθοδολογία διδασκαλίας διαφοροποιείται από την παραδοσιακή διδασκαλία, συνδέοντας τις κλασικές διαλέξεις με διάφορες καινοτομικές μεθόδους μάθησης (π.χ., μελέτες περιπτώσεων, παιχνίδια ρόλων, προσομοιώσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος) και παρέχοντας πλούσιο υποστηρικτικό υλικό (π.χ., εξειδικευμένα άρθρα, βίντεο, σχετικούς ιστότοπους), στο οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να ανατρέξουν προκειμένου να ενημερωθούν περαιτέρω. Αυτές οι πρωτοποριακές μέθοδοι διδασκαλίας προσφέρουν πολλαπλά επίπεδα μάθησης, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τη θεματολογία που πραγματεύονται οι εκπαιδευτικές ενότητες και να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει σε πραγματικά θέματα/προβλήματα.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται
Σε στελέχη και εργαζόμενους σε ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και σε έμπειρους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών, που επιθυμούν να συστηματοποιήσουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους, προκειμένου να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

 

Έναρξη & Διάρκεια Προγράμματος
Το Πρόγραμμα, διάρκειας 90 εκπαιδευτικών ωρών σε 9 εβδομάδες, θα ξεκινήσει στις 4 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουνίου 2016, ενώ η προβλεπόμενη εξεταστική διαδικασία θα διεξαχθεί έως τα μέσα Ιουνίου 2016.

 

Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από επτά (7) εκπαιδευτικές ενότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν 90 εκπαιδευτικές ώρες διαδραστικής εκπαίδευσης (interactive training). Οι ενότητες αυτές έχουν σχεδιασθεί με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του τομέα των υπηρεσιών και του κλάδου των ασφαλειών. Σε αυτό το πλαίσιο, καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων το οποίο περιλαμβάνει τόσο ποσοτικές/τεχνικές θεματικές ενότητες (π.χ. χρηματοοικονομική για μη χρηματοοικονομικά στελέχη) όσο και ποιοτικές/αντιληπτικές θεματικές ενότητες (π.χ. ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και ηγεσία).

 

Μετά το τέλος των εκπαιδευτικών ενοτήτων οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δώσουν μία σύντομη εξέταση, η επιτυχία στην οποία θα τους προσφέρει Πιστοποιητικό Συμμετοχής από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.).

 

Εκπαιδευτικές Ενότητες – Διδάσκοντες Προγράμματος
• Ενότητα 1Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Επικοινωνίας & Παρουσιάσεων (10 ώρες)
                       Εισηγητής: Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό ΟΠΑ
• Ενότητα 2Χρηματοοικονομική για μη-χρηματοοικονομικά Στελέχη (14 ώρες)
                      Εισηγητής: Δημήτρης Ψυχογιός, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπ. Πειραιώς
• Ενότητα 3Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων & Άριστη Εξυπηρέτηση Πελατών (14 ώρες)
        

• Ενότητα 4Ανάπτυξη Πωλήσεων & Μάρκετινγκ Υπηρεσιών (14 ώρες)
                      Εισηγήτρια: Ειρήνη Ρηγοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΟΠΑ
• Ενότητα 5Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων & Ηγεσία (14 ώρες)
                      Εισηγήτρια: Μαρία Βακόλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΟΠΑ
• Ενότητα 6Διαπραγματεύσεις & Διαχείριση Συγκρούσεων (10 ώρες)
                      Εισηγητής: Ηλίας Καπουτσής, Εντεταλμένος Λέκτορας ΟΠΑ
• Ενότητα 7Στρατηγική Σκέψη & Υλοποίηση Στρατηγικών Αποφάσεων (14 ώρες)
                      Εισηγητής: Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής, Επίκουρος Καθηγητής ΟΠΑ

 

Ο εισηγητής της κάθε εκπαιδευτικής ενότητας έχει επιλεγεί με γνώμονα την αριστεία τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κάθε εισηγητής πληροί τα ακόλουθα κριτήρια: (α) είναι εξειδικευμένος στην εκπαιδευτική ενότητα που θεραπεύει (β) διαθέτει σημαντική και πολύωρη εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών και (γ) έχει λάβει υψηλές αξιολογήσεις (και σε αρκετές περιπτώσεις και αριστεία διδασκαλίας) από εκπαιδευόμενους σε αντίστοιχα επαγγελματικά σεμινάρια και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο κ. Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής, Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Κόστος Προγράμματος
• Εργαζόμενοι Εταιριών – Μελών ΕΙΑΣ: 1.800 € / άτομο
• Πολλαπλές συμμετοχές (από 3 συμμετοχές και άνω): 1.650 € / άτομο
• Φυσικά Πρόσωπα & Άνεργοι: 1.650 € / άτομο
• Εργαζόμενοι Εταιριών- μη Μελών ΕΙΑΣ: 2.000 € / άτομο

 

Οι αιτήσεις εγγραφής των υποψηφίων, μαζί με την καταβολή της πρώτης δόσης των διδάκτρων, θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.
Τα δίδακτρα θα καταβληθούν σε δύο δόσεις, το 50% με την αίτηση εγγραφής και το 50% την εβδομάδα από 5 έως 13 Μαΐου 2016. Ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα και τους ανέργους, το ΕΙΑΣ προσφέρει τη δυνατότητα καταβολής του ποσού των διδάκτρων σε τρεις άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

Σας ενημερώνουμε πως το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ (0,24%) του ΟΑΕΔ. Ως γνωστόν, ο ΟΑΕΔ παρέχει στις Εταιρίες τη δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού τους, εκμεταλλευόμενες το 0,24% από τις εργοδοτικές εισφορές.  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του ΟΑΕΔ http://laek.oaed.gr

 

Τόπος Διεξαγωγής & Ωράριο Μαθημάτων
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

 

Διαβάστε περισσότερα - Αίτηση συμμετοχής 

 

Δύο απόφοιτοι του προγράμματος MINI MBA, που πραγματοποιήθηκε το 2015 σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το ΟΠΑ, μας είπαν: 


Νικολέττα Θώδου (Group Insurance Operations, Interamerican)

«Αρχικά η είδηση της συνεργασίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη δημιουργία από κοινού ενός mini MBA με ενθουσίασε. Και η αίσθηση που μου άφησε με την ολοκλήρωση του προγράμματος δεν υπολείπεται καθόλου του αρχικού ενθουσιασμού. Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει οποιονδήποτε επιθυμεί να επικαιροποιήσει, να εμβαθύνει ή να βελτιώσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του. Η εκπαίδευση γίνεται από μια επίλεκτη ομάδα διακεκριμένων ακαδημαϊκών καθηγητών, ενώ οι μέθοδοι και τα εργαλεία εκπαίδευσης που χρησιμοποιούνται επιτείνουν την διάδραση μεταξύ των εισηγητών και των σπουδαστών. Πιστεύω πραγματικά ότι η διεξαγωγή στο μέλλον ενός mini MBA part II, για όλους όσοι έχουν ήδη λάβει μέρος στο πρώτο mini MBA, θα μας χαροποιούσε ιδιαιτέρως και θα τύχαινε αντίστοιχης αποδοχής. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!»

 

Άννα Μπουλούγαρη (U/W Γενικών Ασφαλειών, Interamerican)

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σε κρατά σε εγρήγορση και συμβάλει στην αλλαγή του τρόπου σκέψης, στην αντίληψη των καταστάσεων και στη λήψη αποφάσεων. Το υψηλό επίπεδο των καθηγητών και το περιεχόμενο του προγράμματος μου προσέφερε ένα διαφορετικό πλαίσιο αντιμετώπισης των προκλήσεων σε μια επιχείρηση. Συμμετείχαμε εργαζόμενοι από διάφορους τομείς της ασφαλιστικής αγοράς και ως εκ τούτου υπήρχε έντονη και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών αποτελεί ένα εργαλείο για όσους επιδιώκουν την επαγγελματική τους εξέλιξη, εμπλουτίζοντας παράλληλα την υπάρχουσα εμπειρία και γνώση τους. Αξίζει οπωσδήποτε να το παρακολουθήσετε!»