Αρχική Σελίδα Διεθνείς Συνεργασίες EFICERT & EIET – Διεθνής συμμετοχή ΕΙΑΣ

EFICERT & EIET – Διεθνής συμμετοχή ΕΙΑΣ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

                   

 

Το ΕΙΑΣ είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που εκπροσωπεί την Ελλάδα ως μέλος στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς EFICERT (European Financial Certification Organisation) και στον EIET (European Insurance Education & Training)

 

Στους δύο αυτούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς μετέχουν ως μέλη τα εθνικά ινστιτούτα 19 ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν την ευθύνη για την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ασφάλιση στη χώρα τους.

 

Τον Οκτώβριο 2015 διεξήχθη στο Βουκουρέστι το ετήσιο συνέδριο του EFICERT και του EIET και το ΕΙΑΣ εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό του Διευθυντή κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Στο συνέδριο οι εκπρόσωποι των εθνικών ινστιτούτων για την επαγγελματική εκπαίδευση στην ασφάλιση συζήτησαν εκτενώς για τις προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες που φέρνει η εφαρμογή της IDD (Insurance Distribution Directive) και CPD (Continuous Professional Development) στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις σε κάθε χώρα στη θεσμοθέτηση του πλαισίου και της εκπαίδευσης, αλλά και για την εξεύρεση κοινών προτύπων για τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες σε καθορισμένα επίπεδα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

 

Ο Eficert έχει αναπτύξει ένα European & Sectoral Qualification Framework (EQF/SQF) τόσο για εργαζόμενους στην ασφαλιστική βιομηχανία όσο και για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, καθορίζοντας μεθόδους αναγνώρισης και πιστοποίησης γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Το ΕΙΑΣ προγραμματίζει να ετοιμάσει και υποβάλλει το 2016 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “European Insurance Intermediary”, που θα φέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα την ευρωπαϊκή πιστοποίηση του Εficert.