Αρχική Σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Πρόσφατα Νέα ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (IFRS)_23/05-30/06/2016

ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (IFRS)_23/05-30/06/2016

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

ΑΝΑΛΥΣΗ & ΕΡΜΗΝΕΙΑ

σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με την DELOITTE ACADEMY

 

       

 

Το ΕΙΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς και μετά το μεγάλο ενδιαφέρον και τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε η για πρώτη φορά υλοποίηση αυτού του προγράμματος το 2015 σε συνεργασία με την Deloitte (εταιρία που διαθέτει διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία ανήκοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια δίκτυα ελεγκτικών εταιριών), επαναλαμβάνει το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΔΠΧΑ/ΔΛΠ/IFRS) με έμφαση στη λειτουργία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Το διάρκειας 44 ωρών  (σε 6 εβδομάδες) πρόγραμμα ξεκινά την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
 

Σκοπός & οφέλη προγράμματος
Ο σκοπός του προγράμματος είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές αρχές των σημαντικότερων και απαραίτητων για τη σύνταξη οικονομικών καταστάσεων ασφαλιστικών εταιριών ΔΠΧΑ και ΔΛΠ, καθώς και να μπορούν να τα εφαρμόζουν στην πράξη. Έμφαση θα δοθεί στην ανάλυση και ερμηνεία των ΔΠΧΑ/ΔΛΠ, που άπτονται άμεσα της σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων ασφαλιστικών εταιριών.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις ανάλυσης και ερμηνείας συγκεκριμένων ΔΠΧΑ/ΔΛΠ αναφορικά με τη σύνταξη οικονομικών καταστάσεων ασφαλιστικών εταιριών.

 

Έναρξη, Διάρκεια & Ωράριο Μαθημάτων
Το πρόγραμμα διάρκειας 44 εκπαιδευτικών ωρών διδασκαλίας (11 απογεύματα σε 6 εβδομάδες) με διδασκαλία δύο απογεύματα την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη), και ώρες 16:30 -19:45 θα ξεκινήσει στις 23 Μαΐου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2016. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος.

 

Διδάσκοντες Προγράμματος
Και οι επτά διδάσκοντες στο Πρόγραμμα αυτό είναι έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της πολυεθνικής ελεγκτικής εταιρίας DELOITTE, με μεγάλη εξειδίκευση στα ΔΠΧΑ / ΔΛΠ.

 

Αναλυτικά οι διδάσκοντες στο Πρόγραμμα είναι οι εξής:

• κα Δέσποινα Ξενάκη, Certified Auditor, Partner Deloitte
• κ. Γιώργος Λιούμπας, Certified Auditor, Senior Manager Deloitte
• κ. Βασίλης Μίζιος, Tax Specialist, Certified Auditor, Senior Manager Deloitte
• κ. Βασίλης Αγγέλου, Certified Actuarial Specialist, Principal Deloitte
• κ. Κυριάκος Περιμένης, Certified Auditor, Manager Deloitte
• κα Έλενα Σταθοπούλου, Auditor, Manager Deloitte
• κ. Γιώργος Ευσταθίου, Auditor, Supervisor Deloitte

 

 Εκπαιδευτικό Υλικό Προγράμματος και Τρόπος Παρουσίασης
Το εκπαιδευτικό υλικό είναι κατάλληλα δομημένο και επίκαιρο, με διαρκή γνωστική υποστήριξη σχετικά με όλες τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τα ΔΠΧΑ.

Η μέθοδος της παρουσίασης βασίζεται σε ένα κατάλληλα δομημένο πρόγραμμα εισηγήσεων με την χρήση ειδικά διαμορφωμένων παρουσιάσεων. Όλες οι εισηγήσεις θα γίνουν στα ελληνικά, ενώ οι παρουσιάσεις (που θα δοθούν και στους συμμετέχοντες) θα είναι στα αγγλικά. 

Η κάθε ενότητα του σεμιναρίου ξεκινά με την παρουσίαση των αρχών και του τεχνικού περιεχομένου του κάθε προτύπου και συνεχίζεται με την παρουσίαση πρακτικών εφαρμογών μέσω παραδειγμάτων, ασκήσεων και περιπτωσιολογικών μελετών. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η καλύτερη κατανόηση και εμπέδωση του ουσιαστικού περιεχομένου των υπό εξέταση προτύπων.

 

Στο τέλος του προγράμματος θα απονεμηθεί Πιστοποιητικό Σπουδών ύστερα από σύντομη εξεταστική διαδικασία.

 

Κόστος Προγράμματος
Τα συνολικά δίδακτρα του προγράμματος ανέρχονται σε €800 για εργαζόμενους εταιριών. Για πολλαπλές συμμετοχές (άνω των δύο ατόμων) το κόστος μειώνεται σε €750 ανά άτομο.

Ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα, τους ανέργους και τους φοιτητές παρέχεται έκπτωση 12,5% και το κόστος διαμορφώνεται σε €700, ενώ υπάρχει η δυνατότητα καταβολής του ποσού των διδάκτρων σε δύο δόσεις (α’ δόση: €350 με την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής, β’ δόση: €350 μέχρι 9 Ιουνίου 2016) ή σε τρεις άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.


Οι Αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016.


Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων εγγραφής λόγω του συγκεκριμένου αριθμού θέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα-Αίτηση συμμετοχής