ΕΙΑΣ Ετήσιο Πρόγραμμα Ασφαλιστικών Σπουδών EDI

 

ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, WEBINAR ΚΑΙ E-LEARNING ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΗΔΗ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΑΣ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 15:52

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Πρώτιστο μέλημα του Ινστιτούτου μας αποτελεί η εξασφάλιση άριστων δυνατοτήτων ευέλικτης παρακολούθησης του Εκπαιδευτικού μας Προγράμματος, σε συνθήκες προστασίας και διαφύλαξης της υγείας του εκπαιδευτικού μας κοινού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ινστιτούτο μας αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες ψηφιακής εκπαίδευσης και ήδη υλοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμά του σε περιβάλλον webinar και  e-learning. Προς τον σκοπό αυτό, παρέχει στους εκπαιδευομένους του πλήρεις δυνατότητες ψηφιακής πρόσβασής τους στα θεματικά αντικείμενα του ενδιαφέροντός τους.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ινστιτούτου μας θα ενημερώνουν καταλλήλως τις Διευθύνσεις Προσωπικού και Εκπαίδευσης των Εταιρειών Μελών μας, αλλά και το εκπαιδευτικό μας κοινό, στο σύνολό του και ανά Πρόγραμμα Εκπαίδευσης, προς διευκόλυνση των σπουδαστών μας. 

Ευχαριστούμε πολύ τις Εταιρείες και τους Φορείς της αγοράς μας, τα στελέχη και τους εκπαιδευομένους μας, διοικητικούς συναδέλφους και Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου μας.

 

 

Με εκτίμηση,

Νάντια Σταυρογιάννη                                                     Νίκος Δ. Σωφρονάς

   Πρόεδρος Δ.Σ.                                                            Γενικός Διευθυντής

 

 

 

 
 

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Ελ. Γρυπάρη

Ελ. Γρυπάρη: «Για να αποκτήσουμε ασφαλιστική συνείδηση πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε ασφαλιστική παιδεία.  Αυτό καθιστά το ρόλο του ΕΙΑΣ ιδιαίτερα σημαντικό για την Ασφαλιστική Αγορά».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Θ. Αποστολόπουλος

Θ. Αποστολόπουλος: «Το ΕΙΑΣ έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ασφαλιστική αγορά.  Και αυτό φαίνεται καθημερινά στις εταιρίες μας από τα στελέχη μας που έχουν παρακολουθήσει τα εξειδικευμένα προγράμματα του Ινστιτούτου».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Α. Χουρδάκης

Α. Χουρδάκης: «Η επιλογή να διαθέσετε τον πολύτιμο χρόνο σας για εκπαίδευση στο ΕΙΑΣ θα δικαιωθεί στη συνέχεια.  Αποφοίτησαν πολλά στελέχη από το ΕΙΑΣ που μεγαλούργησαν, έφθασαν στα ανώτατα αξιώματα της αγοράς, κι άφησαν εποχή και ιστορία».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Ν. Αδαμαντιάδης

Ν. Αδαμαντιάδης: «Η ύφεση αντιμετωπίζεται με περισσότερη εκπαίδευση, περισσότερη επιμόρφωση, με περισσότερες δυνατότητες των ανθρώπων που στελεχώνουν την Ιδιωτική Ασφάλιση και με την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις κρίσιμες σημερινές ανάγκες. Αυτή η ανταπόκριση δεν γίνεται με ερασιτεχνισμούς γίνεται με την ανάπτυξη της γνώσης, που προσφέρει με επιτυχία το ΕΙΑΣ στα 23 χρόνια της λειτουργίας του».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Κ. Μπερτσιάς

Κ. Μπερτσιάς: «Το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΕΙΑΣ είναι ότι οι άνθρωποι που διδάσκουν είναι άνθρωποι της πράξης, επομένως από αυτούς τους ανθρώπους και με τη συμβολή των ανθρώπων που παρακολουθούν και που είναι και αυτοί μέσα στο επάγγελμα, γίνεται μια χρηστική δουλειά παράλληλα με τη θεωρητική γνώση. Πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι η δουλειά θα συνεχιστεί και θα γίνει ακόμα πιο θετική και πιο αξιόπιστη και το ΕΙΑΣ θα συνεχίσει να είναι ένας καθιερωμένος φορέας εκπαίδευσης και πρακτικής ενίσχυσης γνώσεων για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον ασφαλιστικό κλάδο».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Μ. Αντωνάκη

Μ. Αντωνάκη: «Το ΕΙΑΣ με την μακρόχρονη προσφορά του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει  ο κάθε εκπαιδευόμενος μια σφαιρική αντίληψη της Ιδιωτικής Ασφάλισης και της ευρύτερης ασφαλιστικής αγοράς, καθώς και τα εφόδια για μια σημαντική καριέρα στον ασφαλιστικό χώρο».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Χρ. Καρακίτσος

Χρ. Καρακίτσος: «Δεν είναι μόνο οι σημαντικές γνώσεις που προσφέρει το ΕΙΑΣ αλλά και οι ανθρώπινες σχέσεις που χτίζονται και βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων και στην εξέλιξη της καριέρας μας».
Τελευταία Νέα
12.03.20

                                        

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, οι συνάδελφοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές που έχουν κενά ωρών επανεκπαίδευσής τους έως και το έτος 2019, μπορούν να παρακολουθήσουν τα κατάλληλα Προγράμματα Επανεκπαίδευσης του ΕΙΑΣ, ώστε να τα καλύψουν, καθώς εκτιμάται ότι αναμένεται σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα το επιτρέπει.

Παρακαλούμε όπως οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές αξιοποιήσουν την επισυναπτόμενη αίτηση και συμπληρώσουν τα στοιχεία τους επ΄αυτής, προκειμένου να λάβουν κωδικούς πρόσβασης στα κατάλληλα Προγράμματα Επανεκπαίδευσης, μόλις εκδοθεί η υπουργική απόφαση, ως αναμένεται.

 

Αίτηση Συμμετοχής


04.03.20

Περιγραφή και Θεματολογία
Οι τομείς στους οποίους εκτείνονται οι εφαρμογές της Ιδιωτικής Ασφάλισης, είναι πολλοί, πολυσχιδείς και εξαιρετικά ενδιαφέροντες.  Αφορούν στη ζωή μας, στην υγεία μας, στην ευθύνη μας έναντι τρίτων, στην περιουσία μας και στο μέλλον μας.  Μάλιστα, καθώς συναρτώνται με κινδύνους που μας απειλούν, προερχόμενους από οικονομικές αβεβαιότητες, φυσικά φαινόμενα και αδόκητα γεγονότα, η Ιδιωτική Ασφάλιση ενδείκνυται να είναι κορυφαίο σημείο του ενδιαφέροντος μας, πολύ περισσότερο στη σημερινή εποχή υποχώρησης του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Κράτους Πρόνοιας και των δυνατοτήτων του να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, στις επιθυμίες μας και στις ανάγκες μας.
Το εν λόγω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, αντιμετωπίζει ολιστικά το πλαίσιο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, τις Ασφαλίσεις Ζωής, τις Ασφαλίσεις Υγείας, τις Ασφαλίσεις Ευθύνης και τις Ασφαλίσεις Περιουσίας, ενώ αναπτύσσει ενδελεχώς τα ακόλουθα θέματα: 

 


04.03.20

Περιγραφή και Θεματολογία
Η τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας, περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες που, εν τέλει, συνθέτουν μεγάλο μέρος του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (Α.Ε.Π.). Στην πραγματικότητα, περίπου 25% του ελληνικού Α.Ε.Π. προέρχεται από έμμεσες και άμεσες τουριστικές δραστηριότητες, πρωτίστως προκύπτουσες από το «ρεύμα» 30 και πλέον εκατομμυρίων τουριστών που ετησίως επισκέπτονται τη Χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ασφάλιση αποτελεί αναγκαιότητα και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τόσο των ίδιων των επιχειρηματιών του τουρισμού, όσο και των ασφαλιστικών εταιρειών και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Επειδή μια ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν περιορίζεται στην παροχή υπηρεσιών διαμονής και εστίασης, αλλά επεκτείνεται σε τομείς διασκέδασης, φροντίδας, άθλησης και εκπαίδευσης, απευθυνόμενη σε μεγάλο πλήθος πελατών με την υποστήριξη σημαντικού αριθμού εργαζομένων, τα ασφαλιστικά προϊόντα που καλύπτουν τις ασφαλιστικές ανάγκες της επιχείρησης είναι σύνθετα, εξειδικευμένα και περιλαμβάνουν σχεδόν όλο το εύρος των Ασφαλιστικών Κλάδων.

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, επιλαμβάνονται όλων αυτών των ασφαλιστικών ενδιαφερόντων και έχουν ως εξής:


03.03.20

Περιγραφή και Θεματολογία
Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις αποτελούν σημαντικό και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κλάδο πολυσχιδούς ασφαλιστικής δραστηριότητας, με απορρέοντα οφέλη τόσο υπέρ των επιχειρήσεων, όσο και υπέρ των εργαζομένων τους. Οι επιχειρήσεις οι οποίες ενστερνίζονται την ασφάλιση του προσωπικού τους, στο πλαίσιο ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, χαίρουν αξιοπρόσεκτων φορολογικών κινήτρων και εκπιπτόμενων δαπανών, ενώ μπορούν πρωτίστως να προσδοκούν σημαντικές βελτιώσεις επί θεμάτων company loyalty και παραγωγικότητας των εργαζομένων τους, κυρίως ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν υπέρ του προσωπικού τους, στελεχών και υπαλλήλων τους.

Ταυτοχρόνως, οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι εντεταγμένοι σε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο έχουν σαφή οφέλη που, σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθίστανται ολοένα και πιο ορατά, μεταξύ των άλλων και ως αποτέλεσμα του περιορισμού και της υποβάθμισης των παροχών του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων. Αν και οι Ομαδικές Ασφαλίσεις και ο ρόλος τους εστιάζονται πιο πολύ σε προγράμματα παροχών ζωής, συντάξεων και υγείας, εν τούτοις εκτείνονται και σε τομείς γενικών ασφαλίσεων, επίσης ενδιαφέροντες και πολυσχιδείς.

Το Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ομαδικών Ασφαλίσεων και Αξιολόγησης Κινδύνων, ΕΙAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwritingδιάρκειας είκοσι τεσσάρων (24) εκπαιδευτικών ωρών προάγει την τεχνογνωσία μας σε έναν εκ των πλέον κρίσιμων και στρατηγικών τομέων ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.  

 

Η θεματολογία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, έχει ως εξής:


26.02.20

Περιγραφή και Θεματολογία

Όπου οι άνθρωποι καλούνται να συνεργαστούν, εμφανίζονται κάποια φαινόμενα που άλλοτε εμποδίζουν την αγαστή συνεργασία και άλλοτε απειλούν σχέσεις, καριέρες και αποτελέσματα.
Κάθε επιχείρηση είναι ένα σύστημα και όπως κάθε σύστημα, επηρεάζεται από εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις. Δεν υπάρχουν σωστά και λάθος συστήματα. Υπάρχουν όμως συστήματα που παράγουν θετικά αποτελέσματα, τόσο για το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν, όσο και για τους ανθρώπους που τα απαρτίζουν. Η Ψυχολογία των Επιχειρήσεων και της Εργασίας, Business Psychology, μας βοηθά να κατανοήσουμε όλες εκείνες τις παραμέτρους που επηρεάζουν το εργασιακό μας σύστημα και μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να δράσουμε προς όφελος όλων.

Κάθε διδακτική ενότητα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Επιχειρησιακής και Εργασιακής Ψυχολογίας, EIAS CERTIFIED SPECIALIST IN BUSINESS PSYCHOLOGY, συνολικής διάρκειας είκοσι τεσσάρων (24) εκπαιδευτικών ωρών, αποτελείται από τέσσερις (4) διδακτικές ώρες, στις οποίες οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα βασικότερα κομμάτια της θεωρίας της Ψυχολογίας των Επιχειρήσεων και θα συμμετέχουν σε πρακτικά διαδραστικά εργαστήρια.

 

Αναλυτική δομή των διδακτικών ενοτήτων:

 


25.02.20

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, κατόπιν της εντυπωσιακής ανταπόκρισης και της συμμετοχής Στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς μας στο Τμήμα Φεβρουαρίου του Ετησίου Προγράμματος Ασφαλιστικών ΣπουδώνEIAS DIPLOMA ΙΝ INSURANCE Science and Operations, EDI 2020, ανακοινώνει τη συγκρότηση και δευτέρου Τμήματος Σπουδαστών, προς τον σκοπό διευκόλυνσης της συμμετοχής των ενδιαφερομένων συναδέλφων μας, σε αυτό το υψηλής τεχνογνωσίας Πρόγραμμα Σπουδών. 
 

Το  Ετήσιο Πρόγραμμα Ασφαλιστικών Σπουδών αποτελεί ουσιαστικότατη και διαχρονική εκπαιδευτική συμβολή του Ινστιτούτου, στην περαιτέρω ισχυροποίηση και επικαιροποίηση της τεχνογνωσίας των Στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς μας.

Το Πρόγραμμα, διάρκειας διακοσίων πενήντα (250) εκπαιδευτικών ωρών, προσφέρει στο εκπαιδευτικό του κοινό πλήρεις, περιεκτικές και επίκαιρες γνώσεις και εμπειρίες επί του συνόλου των Κλάδων Ασφαλιστικής Δραστηριότητας και Ασφαλιστικής Τεχνικής, καθώς και του νομοθετικού πλαισίου που διέπει  την οργάνωση και τη λειτουργία τους, ενώ επεκτείνει τη θεματολογία του στην Κανονιστική Συμμόρφωση της Ασφαλιστικής Αγοράς, στην Εταιρική Διακυβέρνηση των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, στο Θεσμικό πλαίσιο διανομής των Ασφαλιστικών Προϊόντων και Υπηρεσιών, στη Διοίκηση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό τους, στις Νέες Τεχνολογίες και στην Εισαγωγή Καινοτομιών, στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Λογιστική, στο Marketing Ασφαλιστικών Προϊόντων και Υπηρεσιών, στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, στην Εργασιακή Ψυχολογία, στη Διοίκηση Πωλήσεων και στην Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών. 


24.02.20

Περιγραφή και Θεματολογία

Η σχέση της Χώρας μας με τη θάλασσα είναι γνωστή, πλούσια και διαχρονική. Αποτελεί παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη και «κέντρο» θαλάσσιου διαμετακομιστικού εμπορίου, ενώ οι ακτοπλοϊκές  συγκοινωνίες της είναι καίριας σημασίας και πολυσχιδείς. Ταυτοχρόνως, τις θάλασσές της διασχίζουν αμέτρητα σκάφη αναψυχής, επαγγελματικά και ιδιωτικής χρήσης που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται με διαρκώς ταχύτερους ρυθμούς, μεταξύ των άλλων και λόγω της αισθητής αύξησης του τουριστικού «ρεύματος» των τελευταίων ετών.

Το Eκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Σκαφών Αναψυχής, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, είναι εξαιρετικά επίκαιρο, αναλύει λεπτομερώς την εν λόγω περιοχή ασφαλιστικού ενδιαφέροντος, παρουσιάζει εύληπτα το νομοθετικό πλαίσιο που τη διέπει, περιγράφει τυπικά και μη τυπικά προγράμματα Ασφάλισης Σκαφών Αναψυχής, αναφέρεται συστηματικά στις παροχές και τις καλύψεις τους, στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και στα οφέλη υπέρ των ασφαλισμένων, ενώ παρέχει εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία πωλήσεών τους.

Αναλυτικά, η θεματολογία του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, έχει ως εξής:   


Όλα τα νέα