ΕΙΑΣ Ετήσιο Πρόγραμμα Ασφαλιστικών Σπουδών EDI

 

Ο κος Νίκος Σωφρονάς νέος Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Σ.

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 14:57

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), επέλεξε τον κο Νίκο Σωφρονά, Οικονομολόγο, με ανώτατες και  μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομικών Επιστημών και  Διοίκησης Επιχειρήσεων των Πανεπιστημίων NORΤHEASΤERN ILLINOIS University, ROOSEVELT University of Chicago και MISSISSIPPI State University των Η.Π.Α., ως νέο Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου.
 

Ο κος Σωφρονάς διαθέτει άριστη ασφαλιστική τεχνογνωσία, διεθνείς παραστάσεις και σημαντική  εμπειρία Marketing, Διοίκησης Πωλήσεων, Ακαδημαϊκής Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, τόσο  σε περιβάλλον πολυεθνικών οργανισμών, όσο και σε περιβάλλον Ακαδημαϊκών Ινστιτούτων της Ελλάδος και του Εξωτερικού.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κος Σωφρονάς αναλαμβάνει να διευθύνει και να αναπτύξει περαιτέρω το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το Ανθρώπινο Δυναμικό και τις Υπηρεσίες του Ινστιτούτου, με σύγχρονο όραμα και καινοτομική στρατηγική, προς όφελος της Ασφαλιστικής Αγοράς μας και της εισόδου της στην ψηφιακή εποχή εκπαίδευσης και ανάπτυξης του στελεχιακού δυναμικού της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο περιβάλει με πλήρη εμπιστοσύνη τον κο Σωφρονά και εύχεται καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του.
 

 

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Ελ. Γρυπάρη

Ελ. Γρυπάρη: «Για να αποκτήσουμε ασφαλιστική συνείδηση πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε ασφαλιστική παιδεία.  Αυτό καθιστά το ρόλο του ΕΙΑΣ ιδιαίτερα σημαντικό για την Ασφαλιστική Αγορά».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Θ. Αποστολόπουλος

Θ. Αποστολόπουλος: «Το ΕΙΑΣ έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ασφαλιστική αγορά.  Και αυτό φαίνεται καθημερινά στις εταιρίες μας από τα στελέχη μας που έχουν παρακολουθήσει τα εξειδικευμένα προγράμματα του Ινστιτούτου».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Α. Χουρδάκης

Α. Χουρδάκης: «Η επιλογή να διαθέσετε τον πολύτιμο χρόνο σας για εκπαίδευση στο ΕΙΑΣ θα δικαιωθεί στη συνέχεια.  Αποφοίτησαν πολλά στελέχη από το ΕΙΑΣ που μεγαλούργησαν, έφθασαν στα ανώτατα αξιώματα της αγοράς, κι άφησαν εποχή και ιστορία».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Ν. Αδαμαντιάδης

Ν. Αδαμαντιάδης: «Η ύφεση αντιμετωπίζεται με περισσότερη εκπαίδευση, περισσότερη επιμόρφωση, με περισσότερες δυνατότητες των ανθρώπων που στελεχώνουν την Ιδιωτική Ασφάλιση και με την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις κρίσιμες σημερινές ανάγκες. Αυτή η ανταπόκριση δεν γίνεται με ερασιτεχνισμούς γίνεται με την ανάπτυξη της γνώσης, που προσφέρει με επιτυχία το ΕΙΑΣ στα 23 χρόνια της λειτουργίας του».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Κ. Μπερτσιάς

Κ. Μπερτσιάς: «Το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΕΙΑΣ είναι ότι οι άνθρωποι που διδάσκουν είναι άνθρωποι της πράξης, επομένως από αυτούς τους ανθρώπους και με τη συμβολή των ανθρώπων που παρακολουθούν και που είναι και αυτοί μέσα στο επάγγελμα, γίνεται μια χρηστική δουλειά παράλληλα με τη θεωρητική γνώση. Πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι η δουλειά θα συνεχιστεί και θα γίνει ακόμα πιο θετική και πιο αξιόπιστη και το ΕΙΑΣ θα συνεχίσει να είναι ένας καθιερωμένος φορέας εκπαίδευσης και πρακτικής ενίσχυσης γνώσεων για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον ασφαλιστικό κλάδο».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Μ. Αντωνάκη

Μ. Αντωνάκη: «Το ΕΙΑΣ με την μακρόχρονη προσφορά του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει  ο κάθε εκπαιδευόμενος μια σφαιρική αντίληψη της Ιδιωτικής Ασφάλισης και της ευρύτερης ασφαλιστικής αγοράς, καθώς και τα εφόδια για μια σημαντική καριέρα στον ασφαλιστικό χώρο».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Χρ. Καρακίτσος

Χρ. Καρακίτσος: «Δεν είναι μόνο οι σημαντικές γνώσεις που προσφέρει το ΕΙΑΣ αλλά και οι ανθρώπινες σχέσεις που χτίζονται και βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων και στην εξέλιξη της καριέρας μας».
Τελευταία Νέα
24.10.19

Τα νέα Προγράμματα Επανεκπαίδευσης και Επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, όπως ακολουθούν, διευκολύνουν τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές μας, αλλά και διοικητικά Στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων, που έχουν υποχρεώσεις Επανεκπαίδευσης και Επαναπιστοποίησής τους να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα και κατά τρόπο συστηματικό τις σχετικές απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β
Η Οδηγία I.D.D. και το Νέο Πλαίσιο Διανομής Ασφαλιστικών Προϊόντων, 

 Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, 12:00 – 18:00
-------------------------------------------------------------------------------------

• ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ
Διερεύνηση και Ανάλυση Ασφαλιστικών Αναγκών ως Θεμελιώδεις Αρχές Συμβουλευτικών Πωλήσεων, 
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 11:00 – 17:00

 

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Επανεκπαίδευσης του Τομέως Β, υπό τον τίτλο «Η Οδηγία I.D.D. και το Νέο Πλαίσιο Διανομής Ασφαλιστικών Προϊόντων», προσθέτει δέκα (10) ώρες στη «διαδρομή» των εβδομήντα πέντε (75) απαιτούμενων ωρών Επανεκπαίδευσης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και των υπόχρεων διοικητικών Στελεχών, όπως προβλέπει η Πράξη 45/21.11.2014 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ομοίως, το Πρόγραμμα Επανεκπαίδευσης του Τομέως Γ, υπό τον τίτλο «Διερεύνηση και Ανάλυση Ασφαλιστικών Αναγκών ως Θεμελιώδεις Αρχές Συμβουλευτικών Πωλήσεων», προσθέτει και αυτό  δέκα (10) ώρες Επανεκπαίδευσης, και ανταποκρίνεται, επίσης, στις προαναφερόμενες προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος.  


20.10.19

 

Περιγραφή και Θεματολογία
Στην ερώτηση τι είναι Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός ή, κατά τον αγγλικό όρο NLP, συνήθως η απάντηση ξεκινά, επίσης, με ερώτηση, την εξής:
• Τι είναι αυτό που κάνουν κάποιοι άνθρωποι τόσο επιτυχημένα, ενώ άλλοι φαίνεται να μην μπορούν;
Ήταν ακριβώς αυτό το ερώτημα που απασχόλησε επισταμένα τον Μαθηματικό Richard Bandler, τον Γλωσσολόγο John Grinder και τον Ψυχολόγο Frank Pucelik, όλοι Καθηγητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου University of California at Santa Cruz, κατά τη δεκαετία του 1970. Οι τρεις Καθηγητές, παρατηρώντας επιτυχημένους, στο αντικείμενο τους, επαγγελματίες, ανέπτυξαν ένα πρωτοποριακό στην εποχή του και συστηματικό μοντέλο, βάσει του οποίου κατέγραφαν, επεξεργάζονταν και, εν τέλει, κωδικοποιούσαν τον τρόπο που οι εν λόγω επιτυχημένοι επαγγελματίες σκέπτονταν και συμπεριφέρονταν, έναν τρόπο που αποδεδειγμένα τους οδηγούσε σε επιτυχή αποτελέσματα, εν αντιθέσει με άλλους επαγγελματίες, όχι τόσο επιτυχημένους, που δεν σκέπτονταν, ούτε δρούσαν με τον τρόπο αυτό.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα σύνολο καινοτομικών τεχνικών και μεθόδων, με σεβασμό στην ανθρώπινη συμπεριφορά, που μπορεί να αποτελέσει άριστο μέσο:
• Δόμησης στρατηγικής σκέψης,
• Αποτελεσματικής επικοινωνίας, λεκτικής και μη λεκτικής,
• Ανάπτυξης διαπραγματευτικών δεξιοτήτων,
• Αποσαφήνισης στρατηγικών που οδηγούν σε επιτυχή ή μη αποτελέσματα,
• Διαχείρισης αλλαγών και μεταβολών στο εργασιακό και ευρύτερο περιβάλλον μας, καθώς και
• Αποδοτικής προσήλωσης σε συνήθειες υψηλών επιδόσεων και επιτυχίας

Καθώς ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός, NLP, δεν είναι μία ακόμη θεωρία, αλλά συστηματικό μοντέλο εφαρμοσμένης ανθρώπινης συμπεριφοράς υψηλών επιτυχιών, οι μετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις θεμελιώδεις αρχές, τις μεθόδους και τα οφέλη του, κυρίως δια μέσου βιωματικών και διαδραστικών διαδικασιών και κατάλληλων διαλειτουργιών.


19.10.19

Περιγραφή και Θεματολογία

Το σημαντικό αυτό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών αναλύει, προς όφελος του εκπαιδευτικού του κοινού και ευρύτερα των ενδιαφερομένων στελεχών της αγοράς μας, το καίριο θέμα των Ασφαλίσεων Διακοπής Εργασιών Επιχειρήσεων και Απώλειας Ακαθάριστων Κερδών. Μάλιστα, το θέμα του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και η ανάλυσή του εμπεριέχουν πραγματικά επίκαιρα χαρακτηριστικά, αφού αναπτύσσονται σε μία περίοδο της οικονομίας μας, κατά την οποία πολλές επιχειρήσεις πλήττονται από κινδύνους που υπερβαίνουν τα παραδοσιακά πεδία εφαρμογής των ασφαλίσεων και της ασφαλιστικής τεχνικής, καθώς και των μοντέλων αξιολόγησής τους. Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο αξιοποιεί, προς αυτόν τον σκοπό, τα πλέον σύγχρονα ασφαλιστικά, λογιστικά και σφαιρικότερα οικονομικά «εργαλεία», προκειμένου να παρουσιάσει τις Ασφαλίσεις Διακοπής Εργασιών Επιχειρήσεων και Απώλειας Ακαθάριστων Κερδών, κατά τρόπο πολύπλευρο και τεκμηριωμένο, έως ολιστικό.


Η ύλη του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, συνοψίζεται στα εξής θέματα:

 


19.10.19

Περιγραφή και Θεματολογία:

H Αστική Περιβαλλοντική Ευθύνη αποτελεί ανερχόμενο τομέα άσκησης ασφαλιστικής δραστηριότητας, τόσο στη Χώρα μας όσο και στην Ευρώπη, αλλά και ευρύτερα διεθνώς. Αυτό, ιδιαιτέρως μετά την εναρμόνιση του Ελληνικού Δικαίου με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2004/35/ΕΚ «σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη και την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημίας», στο πλαίσιο του ΠΔ 148/29.9.2009.  Στη χώρα μας, ήδη από το έτος 2006, έχουν ενταχθεί σε καθεστώς υποχρεωτικών χρηματοοικονομικών εγγυήσεων, (όπως, επί παραδείγματι, η ασφάλιση), οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που διαχειρίζονται επικίνδυνα απόβλητα, ενώ, ανεξαρτήτως του καθεστώτος υποχρεωτικότητας, όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες καθίστανται υπεύθυνες για την πρόληψη και την περιβαλλοντική αποκατάσταση, σε περίπτωση ζημίας, βάσει της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει». 

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ασφαλίσεων Περιβαλλοντικών Κινδύνων και Αστικής Περιβαλλοντικής Ευθύνης, διάρκειας είκοσι τεσσάρων (24) εκπαιδευτικών ωρών, οδηγεί τους αποφοίτους του στην έγκριτη και ευρείας αναγνωρισιμότητας πιστοποίηση EIAS CERTIFIED SPECIALIST in Environmental Risk and Liability Insurance, ενώ προσφέρει ολοκληρωμένη, συστηματική, εξειδικευμένη και απολύτως χρηστική τεχνογνωσία στο εκπαιδευτικό του κοινό. Επιπροσθέτως, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμβάλλει στην πλήρη κατανόηση του συνολικού φάσματος ανάπτυξης εργασιών ασφαλίσεων αστικής περιβαλλοντικής ευθύνης, καθώς και στις δυνατότητες επιχειρησιακής αξιοποίησής τους.

 

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος έχουν ως εξής: 


19.10.19

Περιγραφή και Θεματολογία

Οι βιοτεχνίες και οι μονάδες λιανικού εμπορίου αποτελούν τον «κορμό» της οικονομίας της χώρας μας. Είναι πολυάριθμες και προσφέρουν σημαντική ασφαλιστέα «ύλη». Τα περιουσιακά τους στοιχεία, ο μηχανολογικός και τεχνολογικός εξοπλισμός τους, το «προϊόν» και το εμπόρευμά τους, τα μέσα μεταφοράς και το προσωπικό τους, συνθέτουν βασικά στοιχεία της ασφαλιστέας αυτής «ύλης».

Η προαναφερόμενη ασφαλιστέα «ύλη» υπόκειται σε σαφείς κινδύνους, τους οποίους μπορούν αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν οι Κλάδοι Ασφαλίσεων Περιουσίας και Ευθύνης, στο πλαίσιο κατάλληλων κατά περίπτωση προϊόντων τους.  
Δια του τρόπου αυτού ισχυροποιείται αισθητά ο βαθμός προστασίας των Βιοτεχνικών και μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων, ενώ διασφαλίζονται οι ιδιοκτήτες τους έναντι του συνόλου των κινδύνων που διατρέχουν από την πιθανή διακοπή εργασιών των επιχειρήσεών τους, βραχυχρόνια έως μακροχρόνια ή ακόμη και πλήρη.  

Τους προαναφερόμενους κινδύνους και πρωτίστως την αποτελεσματική ασφάλισή τους, αναλύει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Εμπορικών Καταστημάτων και Βιοτεχνιώνδιάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, στο πλαίσιο των εξής θεματικών ενοτήτων του:


19.10.19

Περιγραφή και Θεματολογία
Ο χρόνος μας και ο τρόπος διαχείρισής του, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες, καθοριστικούς της απόδοσης της εργασίας μας, της αποτελεσματικότητάς της και επομένως, της προόδου και της επαγγελματικής μας εξέλιξης. Στην πραγματικότητα, συνιστούν πολύτιμο «κεφάλαιο» όλων μας, στην προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε επιτυχώς, εμπρόθεσμα και πλήρως στα εργασιακά μας καθήκοντα, ενώ συνιστούν, επίσης, κύριο «εργαλείο» αποφυγής του εργασιακού άγχους και των παρενεργειών του, που διαπιστώνουμε ότι πολλαπλασιάζονται καθημερινά, καθώς οι αλλαγές είναι δραστικές, οι εξελίξεις ραγδαίες και τα μοντέλα εργασίας ταχύτατα μεταβαλλόμενα. Ταυτοχρόνως, η ενδεδειγμένη διαχείριση του χρόνου μας και ο σωστός τρόπος αξιοποίησής του, επιδρούν θετικά στην προσωπική μας ζωή, στην οικογενειακή, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική, καθώς διαμορφώνουν τις κατάλληλες ισορροπίες μεταξύ των εργασιακών μας υποχρεώσεων, αφενός,  και των προσωπικών, οικογενειακών και ευρύτερων κοινωνικών, αφετέρου.
Όμως, εν μέσω των πολυσχιδών πιέσεων που υφιστάμεθα, τόσο ως εργαζόμενοι, όσο και ως ευρύτερες οντότητες, ως κοινωνικοί άνθρωποι, οι προαναφερόμενες ενδεδειγμένες ισορροπίες δεν επιτυγχάνονται εύκολα, ούτε, πολύ περισσότερο, αυτόματα.
 
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο TIME MANAGEMENT, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, αναπτύσσει τα πλέον σύγχρονα μοντέλα και τους πλέον αποδοτικούς τρόπους αξιοποίησης του χρόνου μας, ώστε να συμβάλει αποτελεσματικά στην περαιτέρω απόδοση της εργασίας μας, στην περαιτέρω αύξηση της παραγωγικότητάς μας, στην επακόλουθη βελτίωση των προοπτικών σταδιοδρομίας και προόδου μας, αλλά και στην διαμόρφωση συνθηκών άριστης ισορροπίας μεταξύ της εργασιακής μας ζωής και της ευρύτερης κοινωνικής, προσωπικής ή οικογενειακής.


18.10.19

Περιγραφή και Θεματολογία
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ειδικών Ασφαλίσεων Αυτοκινήτου και Υπηρεσιών Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, περιγράφει την αγορά Ασφαλίσεων Αυτοκινήτου, τα μεγέθη της και τις προοπτικές της, αναφέρεται λεπτομερώς σε ειδικούς μη τιμολογημένους κινδύνους και αναλύει διεξοδικά και εμπεριστατωμένα τις υπηρεσίες του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, οι οποίες είναι απαραίτητες σε πλείστους όσους τύπους Ασφάλισης Αυτοκινήτου καθώς και, εξαιρετικά αναγκαίες και χρήσιμες στους οδηγούς και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

 

Συγκεκριμένα, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο αναπτύσσει ενδελεχώς τα ακόλουθα θέματα:   
α. Το περιβάλλον της αγοράς Ασφαλίσεων Αυτοκινήτου και τα μεγέθη της
β. Ασφαλίσεις Αυτοκινήτου και Ειδικοί Κίνδυνοι
γ. Παροχές υπέρ των πελατών και Πρωτόκολλα Διαδικασιών
δ. Ο ρόλος του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης και οι Υπηρεσίες του
ε. Διακανονισμός Διασυνοριακών Τροχαίων Ατυχημάτων

• Το Σύστημα Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτων
(Σκοπός & Λειτουργία Συστήματος «Πρασίνων Καρτών», Ενοποιημένη Συμφωνία, Προστασία Επισκεπτών, 4η Οδηγία,  Σκοπός της Οδηγίας, Αντιπρόσωποι  Ζημιών, Οργανισμός Αποζημίωσης, Κέντρο  Πληροφοριών)  
• Το Ελληνικό Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης (Σκοπός & Λειτουργία, Σχέσεις Ελληνικού ΓΔΑ & των μελών του, Έκδοση Πράσινης Κάρτας, Αντασφαλιστική κάλυψη).
• Οργάνωση Τμήματος Διεθνών Ζημιών (Διορισμός ανταποκριτών – αντιπροσώπων ζημιών, Διακανονισμός Απαιτήσεων)
• Οργάνωση ως ασφαλιστής:  
-απαιτήσεις κατοίκων εξωτερικού, από ζημία προκληθείσα από ελληνικό όχημα στο εξωτερικό
-απαιτήσεις κατοίκων εξωτερικού από ζημία προκληθείσα από ελληνικό όχημα στην Ελλάδα (4η Οδηγία)
• Οργάνωση ως διακανονιστής,  ανταποκριτής και αντιπρόσωπος ζημιών αλλοδαπού ασφαλιστή
-ταυτόχρονος χειρισμός ζημιών με το σύστημα διεθνούς ασφάλισης & 4ης Οδηγίας

Το εκπαιδευτικό Σεμινάριο εμπεριέχει πρακτικά WORKSHOPS και Παραδείγματα διακανονισμού διασυνοριακών ζημιών, καθώς και σενάρια ατυχημάτων.

 

Σε ποιους απευθύνεται
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε:


Όλα τα νέα