Member of EFICERT & EIET

Member of EFICERT & EIET

Διαδικασίες Διασφάλισης Βαθμού Κατανόησης και Εμπέδωσης Περιεχομένου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Η εφαρμοζόμενη διαδικασία εμπεριέχει πολλαπλά στάδια διασφάλισης του βαθμού κατανόησης της διδασκόμενης ύλης του συνόλου των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου.

Ενδεικτικά, οι εκπαιδευόμενοι ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε στάδιο αυτομελέτης της εκπαιδευτικής ύλης, σε περιβάλλον e-learning, και αυτοαξιολόγησης του βαθμού εμπέδωσής της σε περιβάλλον e-testing.

Η επιτυχής ανταπόκρισή τους στο εν λόγω στάδιο, ενισχύει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα της συμμετοχής τους σε δια ζώσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την αξιολόγηση του βαθμού εμπέδωσης του περιεχομένου του, στο πλαίσιο απάντησης θεμάτων ανάπτυξης ή συμπλήρωσης μηχανογραφημένου φύλλου αξιολόγησης ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής ή επιλογής σωστού/λάθους, μη εκ των προτέρων γνωστών, τυχαίως επιλεγμένων από τράπεζα θεματικών ερωτήσεων, μη εκ των προτέρων γνωστών, ομοίως.

Οι επιτυχώς αποφοιτούντες εκπαιδευόμενοι καταχωρούνται σε πληροφοριακό σύστημα του Ινστιτούτου και λαμβάνουν την κατάλληλη Εκπαιδευτική Βεβαίωση. Τα μέρη της αξιολογικής διαδικασίας τηρούνται στο σύνολο τους, προσαρμοσμένα και αυτά στις απαιτήσεις και τις δυνατότητες του φυσικού ή ψηφιακού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.