Member of EFICERT & EIET

Member of EFICERT & EIET

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, UNIT LINKED

σε περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, κατά την επιλογή σας

Τρίτη και Πέμπτη, 10 και 12 Σεπτεμβρίου 2024, 16.00-19.20

Η οικονομική αβεβαιότητα αποτελεί και πάλι στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Η υπερδεκαετής οικονομική κρίση, η πανδημία που την ακολούθησε, οι αναταράξεις που προέκυψαν μεταξύ παγκόσμιας παραγωγής και ζήτησης αγαθών, αλλά και οι συρράξεις στα «μέτωπα» Ρωσίας, Ουκρανίας, Ισραήλ και Παλαιστίνης, εντείνουν τις αβεβαιότητες και διακυβεύουν τις ισορροπίες στις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων, χρήματος και κεφαλαίου, μεταξύ άλλων. Οι διεθνείς αναταράξεις δεν αφήνουν αλώβητη την ελληνική οικονομία, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού και η ακρίβεια συνιστούν φαινόμενα που απειλούν όλους, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

 • Είναι αντιμετωπίσιμες οι επιδράσεις της νέας οικονομικής αστάθειας στη ζωή μας;
 • Ποια οικονομική τεχνογνωσία απαιτείται, προκειμένου να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση των ως άνω επιδράσεων;
 • Ποια οικονομικά «εργαλεία», ασφαλιστικά και επενδυτικά, συμβάλλουν στην επαρκή αντιμετώπιση των παρενεργειών οικονομικών κρίσεων ή ασταθειών;
 • Πώς ενισχύεται περαιτέρω ο ρόλος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών εν μέσω των νέων οικονομικών εξελίξεων;

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Επενδυτικών Προϊόντων, Unit Linked, του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, Τρίτη και Πέμπτη, 10 και 12 Σεπτεμβρίου, 16.00-19.20, παρέχει τεκμηριωμένες απαντήσεις στα προηγούμενα ερωτήματα, αναλύει ενδελεχώς το διεθνές και ελληνικό οικονομικό περιβάλλον και περιγράφει σύγχρονα οικονομικά, ασφαλιστικά, αποταμιευτικά και επενδυτικά «εργαλεία» και προϊόντα που προστατεύουν με επάρκεια τους πελάτες των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έναντι των αναταράξεων που παρατηρούνται στην παγκόσμια οικονομία και των επακόλουθων κινδύνων που τους απειλούν.

Ως εκ της υψηλής επικαιρότητας και του ενδιαφέροντος του θεματικού αντικειμένου του, συνιστούμε την παρακολούθηση του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου από τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους της αγοράς μας, διοικητικά στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από κοινού, καθώς προσθέτει περιεκτική τεχνογνωσία, ασφαλιστική και χρηματοοικονομική, σε τομείς που εμφανώς προάγουν την απόδοση της εργασίας τους και τις προοπτικές εξέλιξής τους.

 

Περιγραφή και Θεματολογία

Καθ’ όλα τα τελευταία χρόνια η αίσθηση περί δραστικής αλλαγής των οικονομικών δεδομένων, της αποταμιευτικής και της επενδυτικής συμπεριφοράς μας, αλλά και του τρόπου διεκπεραίωσης των οικονομικών συναλλαγών μας, καθίσταται ολοένα και πιο έντονη, ολοένα και πιο διάχυτη.

Οι αλλαγές στο τραπεζικό «τοπίο», η εμπειρία των  κεφαλαιακών  ελέγχων, και η επανάκαμψη του στασιμοπληθωριμού στην οικονομία μας, αφήνουν το «αποτύπωμα» τους στην ψυχολογία μας, στις οικονομικές συνήθειές μας και στον τρόπο ζωής μας.  Ταυτοχρόνως, εάν δεν σκεπτόμαστε στωικά ή παθητικά, αλλά γόνιμα και δημιουργικά, οι καταστάσεις αυτές μας καλούν να αφυπνιστούμε, να ανασυγκροτήσουμε την οικονομική μας σκέψη και να αναζητήσουμε λύσεις και διεξόδους από τα οικονομικά προβλήματα που μας απασχολούν και ανησυχούν τις οικογένειές μας και τους πελάτες μας.

 • Ποιες λύσεις και διεξόδους έχουμε, εν μέσω των νέων συνθηκών της οικονομικής αβεβαιότητας;
 • Ποιες είναι οι οικονομικές επιλογές μας και οι ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες που μπορούμε να αναλάβουμε;
 • Ποια μπορεί να είναι η πιο αποδοτική επένδυση σήμερα;
 • Πώς μπορούμε να κερδίσουμε πολλά χρήματα, επενδύοντας κατάλληλα;
 • Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε τα χρήματά μας;
 • Πώς θα εξοικονομήσουμε χρήματα και θα δημιουργήσουμε περίσσευμα;
 • Πόση σύνταξη θα λάβουμε και πώς μπορούμε να αναπληρώσουμε τις οικονομικές απώλειες που προβλέπεται να υποστούμε;

 

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που μας απασχολούν, είτε έχουμε χρήματα, πολλά ή λίγα, είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η αποταμίευση και οι επενδύσεις μέσα σε ένα πολύπλοκο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, αποτελούν πρόκληση υψηλού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, το συνταξιοδοτικό ζήτημα είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία και ο επιτυχημένος συνδυασμός αποταμιευτικών και επενδυτικών «εργαλείων», είναι απολύτως απαραίτητος για την ευημερία των πολιτών. Επομένως, η ανάληψη πρωτοβουλιών, είναι βασική προϋπόθεση για την επίτευξη οικονομικών στόχων.

Η αποταμίευση και η επένδυση, αν και αποτελούν εξαιρετικά σημαντικά συστατικά της ευημερίας μας, προϋποθέτουν άριστες γνώσεις, υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία. Ταυτόχρονα, όμως, τα ποσοστά χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού στη Χώρα μας παραμένουν ακόμη σε υψηλά επίπεδα. Η ικανοποίηση των μελλοντικών αναγκών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα, συνεπώς η άρτια οικονομική μας κατάρτιση κρίνεται απαραίτητη και αποτελεί νευραλγικό παράγοντα λήψης σωστών οικονομικών αποφάσεων. Διανύοντας όμως την εποχή της άφθονης πληροφορίας, η ποιότητα και η επαγγελματική επεξεργασία των οικονομικών δεδομένων, είναι τα κρίσιμα συστατικά για ένα ευτυχές τελικό αποτέλεσμα.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Επενδυτικών Προϊόντων, Unit Linked, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, προάγει την ευρύτερη οικονομική μας τεχνογνωσία,  μας εξειδικεύει σε χρηματοοικονομικά θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, μας παρουσιάζει αποδοτικά αποταμιευτικά και επενδυτικά «εργαλεία» και απαντά στη σειρά των προαναφερθέντων κρίσιμων ερωτημάτων που μας απασχολούν.

Αναλυτικά, η θεματολογία του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, έχει ως εξής:

 1. Τα βασικά επενδυτικά προϊόντα, παραδείγματα από τη διεθνή αγορά.
 2. Τα Αμοιβαία Κεφάλαια ως διεθνές εργαλείο επενδύσεων, ανάλυση των χαρακτηριστικών τους, διαχρονική εξέλιξη τους, συμπεριφορά τους σε διαφορετικές συνθήκες και αγορές, κριτήρια επιλογής και τρόποι επένδυσης.
 3. Οι διεθνείς επενδυτικές τάσεις και πώς επενδύουν οι επιτυχημένοι.
 4. Η στοχευμένη δημιουργία επενδυτικών χαρτοφυλακίων και η διαχείρισή τους, οδηγός επιβίωσης, κερδοφορίας, ανάπτυξης και επιτυχίας.
 5. Χρηματοοικονομικός Προγραμματισμός ή Financial Planning, η σημασία του κύκλου ζωής.
 6. Τα βασικά συμπεριφορικά σφάλματα επενδυτών και αποταμιευτών.
 7. TIPS πωλήσεων Α/Κ, συνταξιοδοτικών, αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων.

 

Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης των ως άνω θεμάτων, που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα διδακτικά αντικείμενα, οι κίνδυνοι, η χρηματοοικονομική τεχνική και τα πρωτόκολλα διαδικασιών, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα case studies και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας περί των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και των Επενδυτικών Προϊόντων, Unit Linked, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον αξιοποιήσιμο, το συνολικό πλαίσιο των θεματικών αντικειμένων του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε:

α. Διοικητικά Στελέχη των Κλάδων Ασφαλίσεων Ζωής, Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, Επενδυτικών Προϊόντων και Ομαδικών Ασφαλίσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, που επιθυμούν να επεκτείνουν ή εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους περί των επενδυτικών προϊόντων και των προϊόντων Α/Κ, καθώς και του Ελληνικού και Διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, των τάσεων και των προοπτικών του.

β. Στελέχη Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Product Development, Εξυπηρέτησης Πελατών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Επενδύσεων, που επιθυμούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη λειτουργικότητά τους στα θεματικά αντικείμενα του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου.

γ. Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που διαβλέπουν αποταμιευτικές και επενδυτικές ευκαιρίες της Ελληνικής και της Διεθνούς Αγοράς και επιθυμούν να προτείνουν κατάλληλες λύσεις ή καλύψεις υπέρ των πελατών τους. Επιπλέον, σε όσους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές επιθυμούν να ενισχύσουν την προετοιμασία τους, εν όψει των εξετάσεων Πιστοποίησης ή Επαναπιστοποίησής τους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την Τράπεζα της Ελλάδος, κατά περίπτωση.

δ. Στελέχη και υπαλλήλους τραπεζών που διαχειρίζονται θέματα αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων και καλούνται να διαμορφώσουν τεκμηριωμένες προτάσεις υπέρ των πελατών τους.

ε. Όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τις χρηματοοικονομικές τους γνώσεις, ώστε να λαμβάνουν σωστές οικονομικές αποφάσεις προς όφελός τους.

 

Στόχοι Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

 Οι κύριοι στόχοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι οι εξής:

 • Εξοικείωση του εκπαιδευτικού κοινού με τις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, μέσω της παρουσίασης χρηματοοικονομικών προϊόντων, με έμφαση στο Θεσμό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και των Επενδυτικών Προϊόντων, Unit Linked.
 • Κατανόηση της σπουδαιότητας, αλλά και του τρόπου συγκρότησης αποτελεσματικών επενδυτικών χαρτοφυλακίων.
 • Γνωριμία με τον Χρηματοοικονομικό Προγραμματισμό Financial Planning και τη σημασία του στην κάλυψη τρεχουσών και μελλοντικών αναγκών και προσδοκιών.
 • Αντίληψη των βασικών συμπεριφορικών σφαλμάτων επενδυτών και  αποταμιευτών και σχεδίαση τεκμηριωμένων τρόπων αποφυγής τους.

 

Εκπαιδευτικές Σημειώσεις

Οι συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα έχουν χρηστική και αξιοποιήσιμη πρόσβαση σε πλήρες σετ αναλυτικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, ανηρτημένων στη ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του Ινστιτούτου.

 

Εισηγητής Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κος Στέλιος Στυλιανίδης, Οικονομολόγος, ανώτατο διευθυντικό στέλεχος εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, διαθέτων υπερεικοσαετή εμπειρία και εξειδίκευση επί των εν λόγω εργασιακών αντικειμένων. Μέλος Επενδυτικών Επιτροπών Επαγγελματικών Ταμείων και Θεσμικών Επενδυτών, διετέλεσε μέλος Ομάδων Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Επαγγελματικά Ταμεία και του Υπουργείου Εργασίας για τη μεταρρύθμιση της Επικουρικής Ασφάλισης. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκηση και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση. Πιστοποιημένος Επενδυτικός Σύμβουλος, Διαχειριστής Επενδύσεων και Αναλυτής Χρηματοπιστωτικών Μέσων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναγνωρισμένος Διαχειριστής Περιουσίας από την Ελβετική Ένωση Διαχειριστών Περιουσίας.

 

Κόστος Συμμετοχής

 Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

 • εξατομικευμένες συμμετοχές: €100
 • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €70 ανά συμμετοχή

 

Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

 • εξατομικευμένες συμμετοχές: €130 
 • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €100 ανά συμμετοχή

 

Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY

 • εξατομικευμένες συμμετοχές: 50

 

 

ΦΟΡΟΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Ειδικά για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικές δαπάνες φοροεκπίπτουν.

 

 

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Σε περιβάλλον webinar

Η διαδικτυακή παρακολούθηση του σεμιναρίου προϋποθέτει: γραμμή ADSL με ταχύτητα ανώτερη των 2 Mbps, μέσω Η/Υ ή άλλης φορητής συσκευής και σύγχρονο Η/Υ με μοντέρνο Internet browser (τελευταίες εκδόσεις Mozilla, Chrome, Edge, Safari). Προτείνεται να συνδεθείτε από δίκτυο που δεν έχει περιορισμούς στην πρόσβαση ιστοσελίδων όπως συνήθως γίνεται σε εταιρικά περιβάλλοντα.

 

Δυνατότητα Διεξαγωγής σε Ενδοεπιχειρησιακό Περιβάλλον

Το σεμινάριο μπορεί να διεξαχθεί και σε ενδοεπιχειρησιακό περιβάλλον ενδιαφερομένων Εταιρειών, αρκεί ο αριθμός των συμμετοχών να το επιτρέπει.

 

Αίτηση Συμμετοχής